72407040 info@tagrens.dk

Rens dine tagrender og undgå fugtskader på dit hus og dit tag

Flotte tage med nymalet tag

Giv nedbøren frit løb og undgå skader på huset  

Som noget nyt i år, tilbyder vi nu tagrenderens.

Blandt de mange andre vedligeholdelsesopgaver, du som husejer skal forholde dig til, er tagrenderne nemme at overse. Vi kan dog på det kraftigste anbefale, at du med jævne mellemrum – meget gerne hvert halve år – ofrer lidt opmærksomhed på dine tagrender. Forsømmer du opgaven, kan det være den direkte årsag til store skader på dit hus.

Hvorfor tagrenderens?

Leder du efter en grund til at vedligeholde dine tagrender, kan du tænke over, hvorfor de overhovedet er der, og hvad deres funktion egentlig er?

Selvom tagrender kan udformes på utallige sjove og kreative måder, så er funktionen temmelig ordinær og altid den samme; nemlig at lede vandet væk fra dit hus og behørigt ned i en kloak, så du undgår fugt- og vandskader på tag, murværk og kælder.

Svært at undgå tilstopning.

Hvert år regner, hagler og sner ca. 100 tons nedbør ned over et gennemsnitligt dansk hus. Hvis ikke alt dette vand ledes væk fra tag, mure og ikke mindst din kælder, risikerer du store og omkostningstunge skader.

Er du sikker på, at dine tagrender fungerer, som de skal? Nedbøren er nemlig én ting, men vand er skam ikke det eneste, som finder vej ned i dine tagrender. Hvert eneste efterår samles også blade fra din (eller din nabos) have samt mospuder, som løsner sig fra dit tag. Alt dette gør det svært – hvis ikke umuligt for vandet at få fri passage. Der opstår ofte tilstopninger eller propper, som resulterer i, at vandet ikke længere kan ledes væk fra dit hus:

  • Murværket kan få fugtskader og frostspringninger
  • Taget kan blive utæt
  • Der kan opstå mug og skimmelsvamp som følge af utætheder
  • Kælderen kan blive oversvømmet.

Bonusinfo: Forsikringen dækker sjældent skader, som er opstået som følge af tilstoppede, eller på anden vis dysfunktionelle, tagrender, nedløb eller kloak.

Sådan ser det ud når man renser et tag

Professionelt udført arbejde forhindrer skader

Hos Tagrens A/S tilbyder vi en grundig rens af dine tagrender, så alt, hvad der hedder blade, mos fuglereder (jep; det sker) og andet snavs fjernes, og et effektivt og velfungerende nedløb til kloakken genoprettes.

Sådan gør vi

Vi arbejder med en maxhøjde på 6 meter.

Når vi udfører en tagrenderens, starter vi altid med at danne os et overblik over, hvor slemt det står til. Med et kamera, undersøger vi graden af tilstopning samt mængden af blade og slam, som skal fjernes.

Herefter går vi grundigt til værks med vores moderne udstyr. Dette omfatter, blandt andet, en særlig støvsuger med påmonteret kamera, som effektivt fjerner blade og snavs. Bonus med kameraet er, at der ikke havner noget i støvsugeren, som ikke skal havne der. Det kunne f.eks. Være juniors ynglings pokémonfigur, som har været forsvundet siden den blev brugt som ammunition i slangebøssen sidste sommer – eller hvad ved vi…

Vi er selvfølgelig omhyggelige med at passe på vinduer, udhæng, selve tagrenderne og diverse andre udsatte elementer på dit hus, når vi arbejder.

Desuden sørger vi for grundig oprydning, og du slipper helt for selv at skulle have fingrene i den ofte meget lidt appetitlige masse, som kan samle sig i tagrenderne.

Kan du gøre det selv?

Det korte svar er ja; selvfølgelig kan du det. Som antydet ovenfor er det dog en af de mindre sjove vedligeholdelsesopgaver.

Vælger du at give dig i kast med opgaven på egen hånd, er der ikke andet for end at hive stigen ud af skuret, finde et redskab, som er velegnet til at grave massen ud af tagrenden og så på med vanten – eller nærmere bestemt den vandtætte arbejdshandske, hvilken vi klart kan anbefale at bruge til dette arbejde.

Det er en god idé at bruge en form for skovl eller ske, som er rundet; ellers kan det være svært at få det hele med, og det bliver du træt af i længden, når du skal arbejde dig hele vejen rundt om huset med suboptimalt udstyr. Hermed et lille handy fif: En halvanden liters sodavandsflaske skåret midt over er et glimrende DIY-værktøj til netop dette formål.

Når du er i mål, og alle blade og alt slam er fjernet, tager du  din haveslange, lægger den i tagrenden og tænder for fuld udblæsning. På denne måde får du skyllet de sidste rester ud, og du får samtidig tjekket, at systemet er tæt. Eventuelle utætheder bliver med denne metode synlige og kan således udbedres.

God fornøjelse med arbejdet.

Skal vi ikke bare klare det

Er du nået halvvejs og har opgivet ævred, eller har du erkendt, at du har andet at bruge din tid på end at stå med hænderne i klistrede og halvvejs formuldede blade, så kontakt Tagrens A/S. Vi klarer opgaven på rekordtid, og vi rykker hurtigt ud på hele Sjælland.

Al den tid, du får foræret, når vi klarer det beskidte arbejde for dig, kan du jo passende bruge på at søge inspiration til kreative og sjove tagrender, som med garanti vil få dit hus til at skille sig ud fra naboens.

Få et godt tilbud nu!

Vi sidder klar
ved telefonen

Ring til os på

72 40 70 40

og få et gratis og
uforpligtende tilbud