72407040 info@tagrens.dk

Algebehandling af tag – Slip af med tagets grønne skær

Hustag før og efter algebehandling
Algebehandling får dit tag til at se ud som nyt og egner sig til alle former for tag – fra tegltag til skifertag, eternittag, betontag, decratag og tagpap. Men det er ikke blot dit tag, der kan ændre udtryk ved en algebehandling også terrasser, indkørsler, fliser, facader, statuer og andre overflader kan blive de grønne alger kvit, når de behandles med desinficering. Vælg os som din partner, når dit tag skal skinne, for vi har mere end 20 års erfaring og er specialister indenfor tagrens og algebehandling.

Trænger dit tag også til en opfriskning ? Så lad os komme forbi og give dig et gratis tilbud.

Længere liv til dit tag gennem algebehandling

Rigtig mange husejere kender situationen. Taget har fået et grønligt skær og er lettere mosbegroet, hvilket har rigtig meget at sige i forhold til, hvordan dit hus fremtræder. For det betyder at lige meget, hvor ofte du slår græs eller klipper hæk, bliver huset bare ved med at se ud som om, du til dels lader stå til. Og når alger og mos breder sig over dit tag, vil de vokse stødt i omfang for til sidst at gro fast, hvilket også kan betyde, at taget bliver nedbrudt hurtigere end ellers.

Heldigvis ligger løsningen lige for – vælg algebehandling, så algerne fjernes, og tagets levetid forbedres.

Ny algebehandling med god miljøsamvittighed

Tag Rens A/S kan nu tilbyde en ny og effektiv behandling af taget med det første dansk-producerede algemiddel, der er godkendt af Miljøstyrelsen. 

Neutralon er godkendt af Miljøstyrelsen

Vær tidligt ude – spar penge med algebehandling

Faktisk er der ikke nogen grund til at vente med en algerensning, til alger og mos har fået rigtig godt fat i dit tag. For også selvom dit tag er af nyere dato, skal du overveje en algebehandling som forebyggelse. Når du kommer alger og mos i forkøbet, forhindrer du nemlig, at de sætter sig og begynder at gro fast i tagpladerne. På den måde undgår du en nedbrydning af dit tag. Vi anbefaler, at du algebehandler taget hvert år, så algerne ikke sætter sig fast. Det holder samtidig dine omkostninger nede.

Sort tag før og efter algebehandling

Sådan gør vi

Når vi algebehandler, bruger vi en algefjerner, der er en væske som nedbryder sporer og mikroorganismer. Af hensyn til miljøet fjerner vi blade og skidt i tagrenden, hvorefter vi blokerer den, så væsken ikke løber ud i afløbet. Når vores behandling er færdig, opsamler vi overskudsvæsken i tagrenden med et specielt sugemundstykke. Væsken borttransporterer vi i en specialbeholder og bortskaffer efterfølgende på miljørigtig vis. Denne procedure er lovpligtig og kan medføre bøder til både husejer og virksomheden, hvis den ikke overholdes.

Vi passer på naturen

Fordi man arbejder med kemiske væsker, når man algebehandler, er det vigtigt at vælge en professionel partner. Hos Tagrens A/S er vi specialister, og vi giver altid den bedste service. Vi bekymrer os om miljøet, og det er derfor altid i fokus, når vi vælger produkter til algebehandling. Af samme grund bruger vi kun godkendte algefjernere, der er skånsomme både overfor miljøet og din bolig. Vores medarbejdere er specialuddannede, og vores udstyr er det nyeste og mest moderne, fordi vi passer på naturen, vores personale og dit tag.

Synlige resultater med algebehandling af tag

Allerede inden for fire uger kan du begynde at se resultater og en effekt på dit tag efter fjernelse af de grønne alger.

Du skal dog være opmærksom på, at algerne ikke forsvinder helt med det samme, når vi sprøjter desinficeringsmidlet på – det tager tid at få bugt med dem, og derfor vil den fulde effekt først være helt synlig, når algerne er blevet opløst omkring seks måneder efter. Præcis hvor lang tid det tager, før du har et synligt resultat afhænger dog af overfladen, men det vejleder vi omkring, når vi besigtiger dit tag.

LIgesom det kan tage noget tid, inden man kan se synlige resultater, når man algebehandler, kan det godt tage endnu længere tid, hvis det er årevis siden dit tag er blevet algebehandlet, så algerne har fået lov til at brede og boltre sig i utallige år. 

Hvis dit tag er slemt ramt af alger, som nævnt ovenfor kan en årlig algebehandling i eksempelvis tre år godt være nødvendig – for alt afhænger af udgangspunktet for dit tag, hvor medtaget det er, og hvornår det sidst har været renset.

Kontakt os så giver vi et uforpligtende tilbud på en algebehandling med udgangspunkt i dit tags status.

Tag på carport før og efter algebehandling

Algebehandling for erhvervslivet

Algebehandling af tag er ikke kun for private. Det giver særlig god mening at algebehandle facader og tage på store bygninger, der bruges af erhvervslivet. For uafhængig af om I er en virksomhed, organisation eller offentlig instans, så skal bygningerne fremtræde indbydende og præsentable. Domicilet skal sælge virksomheden overfor kunden, samarbejdspartneren, klienten eller borgeren. Da mange erhvervsbygninger samtidig er bygninger uden udhæng, er de ekstra udsatte for det danske, fugtige klima og har derfor en endnu højere chance for at blive ramt af alger og mos. Så kontakt os for en gennemgang og få et tilbud på en algebehandling af de gamle bygninger, så de igen kan fremstå som nye.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvilke tage egner sig til algebehandling?
Alle tage har gavn af at blive desinficeret. Eksempelvis tegl, decra, beton, skifer, eternit og tagpap.
Hvornår skal man overveje en algebehandling?
Jo før, jo bedre. Hvis algerne ikke når at sætte sig fast, kan en enkelt behandling nemlig være nok. Så overvej en algebehandling, også hvis du har et nyt tag, da behandlingen kan virke forbyggende.
Egner algebehandling sig til gamle tage med åregammel vækst af mos og alger?
Ja, algebehandling egner sig til alle slags tage. Dog skal du regne med, at jo længere tid algerne har fået lov til at brede sig, des flere behandlinger kan være nødvendige. Nogle gange kan op til tre algebehandlinger over tre år være påkrævet for at få algerne helt væk.
Kan man algebehandle tage hele året?
Nej. Vi algebehandler kun fra marts til november, da effekten er størst på baggrund af vejret.
Hvor lang tid går der, før algebehandlingen virker?
Det er svært at sige præcis, for det afhænger af, hvilket tag du har, og hvor medtaget det er. Typisk vil du begynde at se resultater efter fire uger, men det kan godt tage op til et halvt år eller længere.
Hvor tit skal man algebehandle sit tag?
En årlig algebehandling er optimal, for så sikrer du dig, at algerne aldrig sætter sig fast i dit tag.
Kan man bruge sit håndværkerfradrag på algebehandling?
Nej, desværre ikke på nuværende tidspunkt, men heldigvis er vores algebehandlinger yderst overkommelige prismæssigt.
Renser I også tagrender, når I algebehandler?
Ja, vi fjerner blade, skidt og snavs og lukker afløbet, inden vi begynder behandlingen. På den måde kan vi suge al overskudsvæsken op efter behandlingen, så den kan blive håndteret miljømæssigt korrekt.
Har algebehandling noget at sige i forhold til tagets levetid?
Ja. Når man fjerner alger og mos løbende, undgår man, at rødderne gror fast i de små revner i taget, hvor de suger vand til sig, så taget revner, når frosten kommer. Ved en algebehandling undgår du et dyrt tagskift og forlænger tagets levetid med op til 20 år.
Få et godt tilbud nu!

Vi sidder klar
ved telefonen

Ring til os på

72 40 70 40

og få et gratis og
uforpligtende tilbud