Skal du have en fliserensning eller er en imprægnering nok?

under fliserensning

De færreste har lyst til at have en indkørsel med fliser, der er fuldstændig plettede af flisepest, snavs, alger og mos. Heldigvis er det ligetil at få en havegang, indkørsel eller terrasse med fliser næsten så flotte som nye. Hvis du har ladet stå til i noget tid, så skal dine fliser renses. En algebehandling vil ikke være nok og en imprægnering kan man kun udføres på enten helt nye fliser eller fliser, der lige er blevet renset.

Skal fliserne imprægneres efter rensning?
Det er en rigtig god idé at imprægnere fliserne, når de er blevet renset, fordi snavs og pletter ikke binder sig til flisen fremover. Det har samtidig også en positiv effekt i forhold til alger og mos. Imprægneringen holder i op til 10 år, og faktisk er der 10 års garanti på, at imprægneringen er i flisen. Dog er det den årlige algebehandling, der holder dem rene og pæne.

Hvordan udføres en fliseimprægnering?
Når Tag Rens A/S renser fliser, starter vi med at rense dem, og efterfølgende giver vi dem en imprægnering og efterfølgende en algebehandling. Man bruger en malesprøjte til at fordele produktet. Det lader man så sidde på fliserne, hvor det langsomt trænger ind og hærder indenfor 24 timer.

Hvad betyder en imprægnering for flisen?
Målet med en imprægnering af fliserne er at gøre dem mere vand og smudsafvisende. Imprægneringen indebærer samtidig, at det er muligt, at holde fliserne pæne hele tiden ved hjælp af en årlig algebehandling. Samtidig undgår man misfarvninger af fliserne, hvorimod snavs og pletter lettere trænger ned i flisen, hvis den ikke er imprægneret.

Er fliseimprægnering det samme som en algebehandling?
Efter imprægneringen af fliserne udfører man en algebehandling, der er helt central i forhold til at holde fliserne pæne og fri for flisepest, alger og mos. Når man algebehandler fliser, dækker man fliserne med et produkt, der lægger et hvidt skumlag over flisen. Ved en algebehandling dør alt med det samme, selvom det ikke forsvinder lige med det samme.
Faktisk er det lettest at se effekten på mosset. Med algebehandling kan man se et resultat efter tre til fem dage, og mosset går fra grønt til gult og brunt inden for 14 dage. Det hurtigste resultat ses på flisepesten, der bliver slået ned med det samme til knappenålshovedstørrelse.

Hvad betyder saltudblomstring?
Saltudblomstring på fliserne er noget, som husejere gerne vil undgå, da de hvide plamager skæmmer fliserne. Saltudblomstering er, når der trækker salpeter op fra fliserne, hvilket viser sig som hvide skjolder på flisen. Det svarer lidt til, når man spilder vejsalt på fliserne. Saltudblomstringen sker, når vandet trækker ned og efterfølgende fordamper, hvorved der trækkes salpeter op fra fliserne.

Hold fliserne fri for alger- hele tiden
En årlig algebehandling er en rigtig god idé, fordi algerne aldrig når at sætte sig fast i fliserne. Man slår algerne ned, når de er helt mikroskopiske, inden de bliver synlige med det blotte øje. Udfører man derimod ikke den forebyggende behandling, vil algerne blive synlige året efter og vokse sig større. Med den årlige algebehandling tager man derimod algerne i opløbet.

Kom pesten i forekøbet
Mange husejere venter med at behandle fliserne, indtil de kan se algerne, men det betyder, at du ikke reagerer, før algevæksten er fremtræden. Det kan betyde, at de når at brede sig betragteligt, inden de bliver behandlet, ligesom det tager tid, inden de forsvinder efter en behandling. Samtidig kan det nå at blive så slemt, at en fliserensning er nødvendig.
Derfor vil forebyggende behandling vil altid være at foretrække og er den bedste måde at undgå flisepest. Tag Rens A/S giver samtidig altid 15 års garanti, hvis du tilmelder dig den årlige serviceordning.

Er du nysgerrig på at læse mere om fliserensning? Læs mere her. 

 

Fliseimprægnering hvordan?

Mange husejere venter med at gøre noget ved deres fliser på havegange, terrasser og indkørsler, til fliserne ser grimme ud med pletter af flisepest, snavs. alger og mos. Når det hele først ser sådan ud, er algevæksten meget fremtræden, og det er derfor nødvendigt med en fliserens. Det betyder noget for hele din have og bolig, at fliserne ser så triste ud, da helhedsindtrykket bliver “træt” og misligeholdt. Saltudblomstring på fliserne er også noget, der ser rigtig grimt ud. De hvide plamager skæmmer dine fliser, og er med til at skabe det lidt slidte udtryk på ejendommen. Når der trækker vand ned i dine fliser, og vandet efterfølgende fordamper, trækker der salpeter op fra fliserne hvorved, at de hvide skjolder opstår. Det kan være en uoverskuelig opgave, at få det hele til at se flot ud igen, men heldigvis er der hjælp at hente.

Her hos Tag Rens A/S er vi specialister i at rense og behandle fliser, så de bliver flotte igen, og vi giver dem efterfølgende en imprægnering, så de bliver mindre modtagelige for nye belægninger, pletter og snavs. Når vi rykker ud til dig, starter vi med at rense dine fliser, og derefter giver vi dem en imprægnering med en efterfølgende algebehandling. Oplev med en fliseimprægnering hvordan snavs og pletter ikke binder sig til flisen efterfølgende. Derfor er det en rigtig god idé at få os til at imprægnere fliserne, når vi har renset dem. Imprægnering holder i op til 10 år og skal bare have en årlig algebehandling, der holder dem rene og pæne. Der er 10 års garanti på, at imprægnering er i flisen, når vi har behandlet den.

Du tænker måske på fliseimprægnering hvordan det foregår? Når vi hos Tag Rens A/S er færdige med at rense dine fliser, bruger vi en malesprøjte til at fordele produktet. Det skal så sidde på fliserne, så det kan trænge langsomt ind og hærde i løbet af 24 timer. Ved at imprægnere fliserne gør det dem vand- og smudsafvisende. Og fliserne bliver efterfølgende nemme at holde pæne og fri for pletter, hvis de bare får en årlig algebehandling. En flise, der ikke er imprægneret, er meget lettere modtagelig over for snavs og misfarvninger.

Når vi har imprægneret fliserne, udfører vi en algebehandling. Den er vigtig for at holde fliserne fri for flisepest, alger og mos. Når vi algebehandler dine fliser, dækker vi fliserne med et produkt, der lægger et hvidt skumlag over dem. Ved denne form for algebehandling dør algerne med det samme, selvom der går lidt, før det hele forsvinder. Efter tre til fem dage kan man se et resultat, og inden for 14 dage går mosset fra grønt til gult og brunt. Flisepesten bliver slået ned med det samme.

Det er en rigtig god idé at få en årlig algebehandling på din indkørsel eller dit terrasseområde. For så når algerne aldrig at sætte sig rigtig fast i fliserne. Vi slår algerne ned, når de er helt bitte små og inden, at de bliver synlige med det blotte øje, så vi dermed fjerner dem i opløbet. Du kan se med en fliseimprægnering hvordan det hurtigt bliver nemt, at få hele din matrikel til at se flot og velholdt ud.

Forebyggende behandling er altid at foretrække, og her hos Tag Rens A/S giver vi 15 års garanti på, at dine fliser bliver ved med at se flotte ud efter rens og imprægnering, hvis du samtidig tilmelder dig den årlige serviceordning med algebehandling.

Giv dine fliser nyt liv med rens og imprægnering udført af Tag Rens A/S. Tøv ikke med at ringe eller skrive til os for et uforpligtende tilbud.