Alt om gør-det-selv tagrensning

Tagrensning gør-det-selv god ide?

Måske er du vildt handy og ønsker at spare penge ved at gøre arbejdet selv, når taget skal renses. Der kan også godt være en besparelse at hente, hvis du renser taget selv frem for at få fagfolk til at udføre arbejdet, men du skal være opmærksom på, at det er et stort stykke arbejde, og at der er nogle ting, du skal have i mente. Læs mere i artiklen herunder.

Hvordan ser økonomien ud?
Først og fremmest er der økonomien at forholde sig til, hvis du overvejer at rense tag selv. På Tag Rens A/S hjemmeside har vi, for at gøre det lettere for dig, lavet et priseksempel med udgangspunkt i et hus på 160 km2. Her fremgår der en overordnet pris for leje af udstyret, mens der kommer forskellige ekstraudgifter til diverse materialer og udstyr. Så når du sammenligner priser, skal du huske at se på, hvad totalen er for leje af udstyr, når alle småudgifter er lagt sammen. På Tag Rens A/S udlejningsside kan du hente et dokument med en komplet prisliste, så du selv præcist kan udregne prisen. Men vi vil også gerne hjælpe, så ring op på vores hovednummer 72407040, så udregner vi gerne en pris til dig.

Glem ikke at passe på miljøet
Rester af slam og væsker fra tagrensningen er ligesom maling, der eventuelt benyttes, farligt affald, som ikke bare må smides i containeren til småt brændbart på genbrugsstationen. Det er vigtigt at huske, hvis du selv renser tag. Når Tag Rens A/S renser dit tag, fjerner vi alle blade og snavs i afløbet, hvorefter vi lukker afløbet for at opsamle alle restvæsker, som så efterfølgende suges op i en beholder, så vi derefter kan aflevere kemikalierne korrekt på miljøstationen. Det samme skal være tilfældet, når du gør det selv. At komme af med affaldet på den rigtige måde kan være svært at overskue, men hvis du vælger at gøre arbejdet selv, er det vigtigt, at du holder fokus på den rette afskaffelse af hensyn til miljøet.

Husk at afsætte nok tid til rengøring
At rense tag kan være en voldsomt snavset proces. Derfor skal du være opmærksom på, at der kan blive virkelig beskidt omkring taget og dit hus, når du renser taget. Al mos, algerester og snavs fra år tilbage kan risikere at lande omkring dit hus, når du fjerner det fra taget. Derfor skal du regne med, at der er en stor opgave – både arbejdsmæssigt og tidsmæssigt- forbundet med at rydde op og gøre rent på jorden omkring huset, når du er færdig med tagrensning.

Vær realistisk i din udregning af tidsforbruget
Regn med, at du kommer til at bruge mindst en hel dag på cirka 10 timer til arbejdet, hvis du skal lave en tagrensning selv. Regn med et par timer til at hente trailer, tale med Tagrens A/S etc. Et par timer til forberedelse. Et par timer til selve tagrensningen og et par timer til oprydningen efterfølgende. Sluttelig skal der beregnes et par timer til at aflevere udstyret samt køre på miljøstationen med affaldet.

Tag hensyn til vejret
Man renser aldrig tag om vinteren på grund af vejret. Normalt er månederne marts til oktober de optimale tagrensningsmåneder, og det er i sommerhalvåret, at du skal planlægge at gøre arbejdet. Du kommer ikke udenom at skulle tage hensyn til vejret. Det betyder også, at hele projektet kan smutte, hvis du har taget fri fra arbejde en dag, og det så eksempelvis regner, så du ikke kan male. Så husk at tage højde for det i planlægningen.

Alt i alt skal du huske, at der er mange ting at tage hensyn til og forskellige aspekter at forholde sig til, hvis du ønsker at gøre arbejdet selv.

Hvis du i stedet booker Tag Rens A/S til at udføre din tagrensning, tagmaling eller algebehandling skal du ikke bekymre dig om noget som helst i hele processen.